Mattes egen sida


Tänkte att det skulle vara trevligt att presentera mig och mitt liv lite bättre:

Ida heter jag och är en hundtokig blomsterflicka straxt under 30år. Jag är uppvuxen på landet och har alltid älskat närheten till djur och natur. Min gymnasieutbildning gjorde jag därför på en naturbruksskola och jag inriktade mig på trädgårdslinjen. Det var under gymnasiet jag träffade A, en "bondpojke" från slätten. 
Som jag kom att dela mitt liv tillsammans med.2003 flyttade jag hemifrån, till stan och en egen lägenhet. När jag tog studenten började jag jobba i en blomsteraffär i närheten. Ett otroligt roligt och skapande yrke, där man får utlopp för sin kreativitet. Det känns fint att kunna vara med och förgylla livets alla skeden med vackra blomsteruppsättningar. Man får vara med och skapa allt från  vackra kistdekorationer, kransar och sorgbuketter till den sista minnesstunder vid begravningar, till att sätta pricken över i och binda samman allt med en röd tråd vid bröllop i form av att binda självaste brudbuketten tillsammans med tärnbuketter, korsager och bordsdekorationer. Eller bara en så enkel sak som att gå ut i trädgården och plocka ihop en vacker födelsedagsbukett, eller unna sig själv en ljuvlig bukett till köksbordet.

Ganska snart upptäckte jag vad jag egentligen redan visste, att livet i stan inte var något för mig. Så efter bara ett år i lägenheten packades allt och flyttlasset gick 2,5 mil rakt ut på landet. Ett val jag aldrig har eller kommer att ångra. Hit kom jag för att stanna kvar, det känns som att här har jag funnit min plats på jorden.
Jag bor i ett underbart rött hus med vita knutar från förra sekelskiftet, mitt på den vackra Närkeslätten. Där delar jag mitt liv sedan 9år tillbaka med min älskling A och våra härliga fyrbenta vänner.Jag har ett brinnande intresse för lantlig inredning, trädgård, färg & form. Jag älskar gamla saker och jag tycker att det är riktigt roligt att fynda på loppis. Alla gamla bodar brukar jag kalla för min skattkammare, där finns det alltid något gammalt vackert övergivet som är värt en andra chans.

Sommarhalvåret går mycket av min tid åt till att pyssla i trädgården, i mitt trädgårdsland och till att skapa och sköta mina ljuvliga rabatter. En dröm jag har är att få återuppbygga mitt fina växthus. Där vill jag kunna odla, finna en lugn vrå att bara vara i eller njuta av en god middag ute i det fria.
Vintertid pysslar jag lite extra inomhus och inreder vårt underbara hem. Just för tillfället går vi i lite köksrenoveringstankar och jag ser framför mig ett stort vitt lantkök med pärlspont på väggarna, inbyggda vitvaror, ett stort skafferi som man kan gå in i, spisen i ett hörn, en praktisk liten köksö och en inglasad ljus matplats. 
Vill du se lite vardagsglimtar här hemifrån är du välkommen att besöka mig på min blogg: 
Mitt Ljuvliga Lantliv

Men den största tiden går nog ändå åt till våra djur.
Vi bor ju på en bondgård och förutom våra underbara colliepojkar Diezel & Bamze och våra härliga katter Sally, Vincent och Alfons så finns här både kor, får höns och getter, under våren kryllar det av ljuvliga små lamm och söta små kalvar, nån gång per år brukar jag även låta mina hönor få några kycklingar.
På gården bedriver vi en småskalig djurproduktion och vi säljer köttlådor av både kalv och lamm, även våra egna lammskinn har vi till försäljning, mer om detta kan du läsa på vår hemsida: 
Lilla Väsby

Många tycker nog att man är lite "djurgalen". Men jag är så glad över att jag har förmånen att få omge mig med alla dessa underbara individer, som alla har sin egen plats i mitt hjärta.Det senaste året har jag även fått upp ögonen för att det finns så otroligt mycket mer att göra med sina hundar, än att bara gå på promenader. Det här med hundträning får mig verkligen att koppla av från allt annat runt omkring och man fokuserar verkligen på att bara vara här och nu. 
Många timmar har spenderats både på klubben och i skogen i både ur och skur tillsammans med härliga träningskamrater. Jag har lärt känna så mycket nya trevliga människor genom hunderiet och det känns som att detta har givit mig vänner för livet. 
Att fundera ut hur man själv skall lyckas få hunden att förstå vad det är man vill att den skall göra, 
att få se den arbeta och göra det den är skapad för.
Att vistas i skog och mark, ta in den friska luften, känna samspelet med hunden, att träffa andra likasinnade och träna tillsammans ute, att utbyta idéer med trevliga och glada "hundmänniskor", för att sedan avsluta kvällen med en mysig fika, det är verkligen något som får mig att fylla på med ny kraft och energi.Livet på landet tillsammans med alla mina djur och min stora kärlek bjuder mig verkligen på många härliga stunder. Tänk vad lyckligt lottad man är som får leva sitt liv såhär.

-Det var lite om mig och du, lämna gärna ett litet tassavtryck i gästboken innan du går.

Ha det så gott.
Kramar Ida