lördag 10 augusti 2013

Rallytävling Katrineholm 3/8

I lördags ställde jag kl tidigt, käkade frukost, packade in Bamze och alla grejer och lät bilen glida ner för backen kl 06,40. Vi hade blivit lovade årets varmaste dag, men det hindrade mig inte från mitt mål, att Bamze och jag skulle tävla och försöka att plocka med oss en ny titel hem. 
Diezel fick ju sin förra tävlingen, därför lämnade jag honom hemma denna dag. 
Nu i efterhand inser jag hur otroligt skönt det var att bara koncentrera sig på en hund, så det var inte sista tävlingen som jag kommer att lämna den ena av mina underbara colliepojkar hemma...

Vi väntade in Ann i Odensbacken och sen trasslade vi oss tillsammans vidare till Katrineholms Brukshundsklubb.
Efter en liten liten felkörning så hann vi precis dit till anmälningen, sen packade vi ut våra saker och försökte att placera oss i nån form av skugga, tillsammans med alla andra ÖHSBKare.

Bamze och jag hade blivit tilldelade startnr 17 och vi skulle tävla i rallylydnadens fortsättningsklass för Katarina Strömberg. Banvandringen för nr1-15 startade kl 09,00. Så jag passade på att stå bredvid och lyssna och försökte att memorera banan så gott det gick. Är glad att jag gjorde det, för när det väl var vår tur att gå banvandringen så gassade solen, så jag orkade bara ta mig runt banan tre varv. Som vanligt var det tempoväxlingar i Katarinas bana, lite klurigt, men oxå mycket kul. 

När de 15 första ekipagen hade gått så var det våran tur med banvandring. Hon gick igenom starten, var man skulle koppla loss hunden, att man skulle vara noga med att se till att inte kopplet var synligt, att det var viktigt att dra igen alla godisfickor och sen tittade hon på mig och poängterade att man inte heller fick föda inne på banan...


Jag försökte att bara fokusera mig på mig själv och Bamze, så jag hoppas att ingen upplevde mig som otrevlig, för det var i så fall inte min mening. Det kändes som att jag lyckades samla mig och att jag tog ut Bamze för rastning i rätt tid.

 

När det var vår tur gick vi fram till startplatsen, jag kopplade loss och vi klev fram till startskylten. Jag hade med mig Bamze från allra första stund och det kändes verkligen som att vi kom in i den där härliga bubblan som jag lyckades med på vår allra första tävling. Inget annat än Bamze och jag som skulle ta oss fram på banan fanns i min värld. 


 

  

 

 

 

Bamze var lite seg vid nått sättande och så märkte jag att han gjorde en snabb nosning, men annars hade vi en superhärlig känsla banan igenom och jag var så nöjd och glad när vi klev över mållinjen och utanför banan.Alla sa att det hade sett jättebra ut och jag bestämde mig för att jag skulle avstå eftermiddagens tävling, men ville inte ta ut något i förskott ifall man skulle gjort nån jättemiss och kanske diskat sig, så därför väntade jag med spänning på prisutdelningen som tog låååååång tid. 

Det visade sig att man var tvungna att anmäla sig till eftermiddagen innan prisutdelningen, så det gjorde jag, men jag. 
Kön till anmälningen var lika lååång som väntan på prisutdelningen... 

 

Men till slut visade det sig att vi kom på en 4:de plats med 97poäng!! 
Å vad jag blev stolt över min lilla pärla :)


När jag sedan läste protokollet så fick jag se att Bamze hade 1p avdrag för nos och 1p avdrag för sent sättande på skyllt nr 3. Dessutom hade han tydligen rört nån tass eller nått på skylt nr 12. Det är dessa skyltar som vi brukar få avdrag för, så nu gäller det att komma ihåg det och träna med någon som tittar, så jag inte berömmer honom när han gör fel, får då tror han så klart att det är ok.

Kommentaren vi fick var: Som vanligt jättefin runda!

Så får jag lova att presentera: RLD-N RLD-F Cool Lines Call Of Duty "Bamze"


Det känns så skönt att avsluta denna tävlingssäsongen på detta sätt med flaggan i topp. 
Nu kommer vi att ha lite annat att tänka på ett tag framöver, 
men vi kommer igen, då blir det start i avanceradklassen :)


Kramar Ida och colliepojkarna


1 kommentar:

  1. Ulla-Britt Olsson11 augusti 2013 13:03

    Du är för jättesöt med din mage och jag tycker att du gjort en jätteprestation som tävlat i den värme som ni tydligen hade. Kram Ulla-Britt

    SvaraRadera